Mød billedkunstner, kurator og rådgiver Henriette Hellstern

Henriette Hellstern er uddannet billedkunstner og har siden sin afgang fra Det Fynske Kunstakademi i 2011 opnået international anerkendelse og vundet priser for sin kunst. Som rådgiver hos Den Kreative Forretning, trækker Henriette på sin erfaring med at hjælpe kolleger, studerende og unge kunstnere in spe med at udvikle deres kunstneriske udtryk og skabe det rette materiale til akademi ansøgninger.

Interview med Henriette Hellstern

Hvorfor vil du gerne hjælpe kunstnere med at skabe mere bæredygtige og meningsfulde arbejdsliv?

Fordi kunst er livets nerve, og et samfund uden kunstnere er gråt og trist. Kunstnerens job er at spejle vores samtid gennem vedkommende, nærværende og relevant kunst. Men indimellem bremses flow og kreativitet af opgaver uden om praksis eller måske på grund af uskrevne regler. Jeg ønsker at hjælpe kunstnere med at finde ind til det, der er vigtigt, givende og blomstrende for dem, så netop deres udtryk står skarpt, samtidig med at hverdagen også skal harmonere i et moderne kunstnerliv. Og i sidste ende medvirke til at ændre kunsthistorien.

Hvilke udfordringer er du stødt på i arbejdslivet som kunstner – både hos dig selv og hos dine kolleger?

Den største udfordring jeg hører blandt kolleger er tid til fordybelse og styrke til at bevare kreativiteten samt overblik og fokus i en udfordrende branche.

Jeg oplever dygtige kunstnere, der føler sig pressede, da det glemmes at de er skabende, følsomme og levende mennesker der har en patchwork økonomi, som skal gå op med familieliv og kreativ udvikling, og måske har en tilgang og baggrund der er anderledes. Og så er der glaslofter der skal brydes, som for nogle hænger lavere end andre.

Hvilket potentiale, muligheder eller løsninger ser du i disse udfordringer?

Hvis kunstners potentiale skal vokse, skal der være rum til at ånde i, plads til at bevæge sig i, energi til at skabe i og tid til at kontemplere i.

Jeg kan hjælpe med at skabe retning, fokus og udvikling i praksis. Jeg kan sparre med kunstnere omkring potentielle opgaver og udfordringer og guide dig videre, mens jeg lytter til dine behov og drømme.

Jeg ønsker at medvirke til at skabe en dagligdag hvor kunsten og kunstnere kan vokse og gå mod nye horisonter. Har du et tykt narrativ og indsigt i branchen står du bedre. Så udover et skub kunstnerisk, tilbyder jeg at forfine dit verbale og skriftlige udtryk, så du kan pitche dig selv ud i verden.

Hvordan vil du gerne bruge dine erfaringer til at hjælpe og rådgive andre kunstnere?

Med uddannelse fra Det Fynske Kunstakademi er jeg vant til DIY, dvs. skabe mulighederne selv, styre store projekter fra bunden, søge dækkende funding, få PR, og danne nye netværk. Jeg er heller ikke bange for stadig at lege med min kunst og prøve nye udtryk af, holde mig nysgerrig og tage chancer. Og jeg har god erfaring med at flytte udøvende kunstnere, der føler sig låste. Min baggrund i den buddhistiske filosofi er medvirkende til at få kroppen og sindet med i processen.

Via min erfaring som selvstændig erhvervsdrivende vil jeg rådgive om navigering i business branchen, og udbredelse af kendskab til netop din kunst, dit narrativ og dit bidrag til kunstscenen. Via mit kuratoriske virke kan jeg dele erfaringer, så du står stærkere ude i verden.

Jeg har et brændende ønske om at give mange forskellige kunstnere en stemme, uanset alder og baggrund. Da vi i min optik risikerer at miste god kunst og får huller i kunsthistorien, hvis det kun er de mest eksponerede, der bliver skrevet om, samt investeret i. Jeg har fået nye kunstnere ind på Kunstakademiet, hjulpet etablerede kunstnere, der var kørt fast, og jeg har solgt egne og kollegers værker ind i private og offentlige samlinger. Jeg er ærlig og direkte og tror at god kunst kan flytte bjerge.

Har du tre gode råd du gerne vil give videre?

  1. Hold dig nysgerrig og styrk din skabertrang.

  2. Vær ikke bange for fejl, de kan være en gave.

  3. Din vej er unik, der er brug for dig.

Book en gratis indledende samtale med Henriette Hellstern

Book en gratis og uforpligtende samtale med Henriette Hellstern og hør mere om, hvordan hun kan hjælpe dig videre på din rejse som kunstner.

Book samtale

Forrige
Forrige

Mød dirigent og scenekunstnerisk producent Rose Heiberg

Næste
Næste

Trivsel og mistrivsel i kunstnerens hverdag.